Aanbevelingen

Ellen M, Human Resources Manager, retailsector

'Na herstel door een burnout heeft Esther mij begeleid bij mijn terugkeer in het arbeidsproces. Doordat ik lange tijd niet had gewerkt, was ik onzeker geworden en trok ik alles in twijfel: 'was ik wel in staat om weer te gaan werken?, vond ik mijn beroep nog wel leuk genoeg?, kon ik nog wel voor een 'baas' werken?, welke baan/bedrijf zou bij mij passen? paste ik uberhaupt nog wel in het arbeidsproces?'. Vele vragen die beantwoord moesten worden en waar ik hulp bij nodig had. Ik heb voor de samenwerking met Esther gekozen, doordat zij direct professioneel, eerlijk en doortastend overkwam. Door haar manier van vragen en de oefeningen die we deden, werd de kern waaraan gewerkt moest worden steeds duidelijker. Het verruimde mijn blik en liet me scherper en bewuster in het leven staan. Ik hervond mijn werkvreugde en daarmee ook een stukje van mezelf. Ondertussen ben ik weer gezond aan het werk en met de bagage van Esther kan ik nu zelfstandig oefenen met in balans blijven. '


Remco K, Accountmanager, bierbrouwerij en afvalinzameling

'Bij Esther heb ik een outplacementtraject doorlopen. 
Na een dienstverband van 15 jaar heb ik op een vervelende manier afscheid moeten nemen van mijn oud werkgever. Een advocatenprocedure volgde. Deze ervaring is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Hierna volgde een paar banen, o.a. bij een gemeente en in de afvalverwerking. Door diverse omstandigheden kon ik hier niet écht mijn draai in vinden.
De tijd was rijp om de balans op te maken en over mijn carriere na te denken. Ik ben op zoek gegaan naar een kundig gesprekspartner die mij over mezelf en mijn loopbaan(wensen) liet nadenken, opdrachten meegaf om focus te krijgen en me liet inzien waar mijn kracht ligt. Gaandeweg ontstond er meer rust en vertrouwen. Zeker ook het afstand nemen is hierbij belangrijk geweest om zo tot de juiste beslissing te komen.

Via jobsearcher Tom Keet ben ik op het idee gekomen om als franchisennemer voor een uitzendbureau aan de slag te gaan. Ik ben dit gaan onderzoeken en werd gaandeweg steeds enthousiaster over de mogelijkheden. Het heeft geleid tot mijn besluit om daadwerkelijk vanaf 1 oktober 2012 van start te gaan als franchisnemer/zelfstandig ondernemer van een uitzendbureau.
Met dit besluit viel alles samen: een oude wens om 'ooit' voor mezelf te beginnen, mijn plezier en kracht om te netwerken, mensen samen te brengen en onderdeel uit te maken van een landelijke organisatie. Ik heb er veel zin in en vooral een goed gevoel bij. De investering om mijn eigen outplacement traject te bekostigen heeft zich dubbel en dwars terugbetaald. Het heeft mij rust, overzicht en een bevestiging opgeleverd. Het succes heb ik in eigen hand!'


Helma J, Counseling en Support Coordinator bij een non-profit stichting

'Ik heb een loopbaantraject doorlopen bij Karin en kan het iedereen aanbevelen. Ik
liep rond met twijfels/vragen hoe ik een andere richting in zou kunnen slaan in mijn werkende leven. Hoe kan ik mijn ervaring (7 jaar bij een non-profit organisatie) vertalen naar een andere functie, werkomgeving of andere branche?
Ik wilde helderheid krijgen en die is er na 7 sessies zeker gekomen. Het kennismakingsgesprek was erg prettig; het is belangrijk dat het klikt. Karin heeft kennis van zaken, een duidelijke aanpak, een open houding en gevoel voor humor.

Aan het begin van het traject zijn de vragen en opdrachten best intensief. Simpelweg omdat je zoveel na gaat denken over jezelf. Maar ik vond dit tegelijkertijd zo waardevol omdat het mijn proces was en Karin mijn 'stuurvrouw'.  De variëteit in de inhoud van de sessies vond ik ook goed. Tijdens de wandelsessie kom je tot jezelf (echt niet zweverig) en werd ik uitgedaagd weer eens creatief na te denken over wie ik ben en wat mij beweegt. Ook hebben we een sessie besteedt aan een sollicatiebrief en het updaten van mijn CV.

Uiteindelijk heb ik tegen het einde van het traject besloten mijn baan op te zeggen. In deze tijden een gewaagde stap. Hierin ben ik natuurlijk niet gestuurd door Karin, maar het proces wat in mijzelf gaande was tijdens het traject, heeft mij gestiumuleerd om te geloven in dat ik er wel kom. En sinds ik dat besloten heb zijn er allerlei interessante mensen en ideeën op mijn pad gekomen. Dat geeft veel energie en is een bevestiging dat ik hier goed aan heb gedaan.

Ik kan daarom een coachingtraject bij (Karin) iedereen aanbevelen. Laat omstandigheden en bezwaren zover als mogelijk achterwege en gun dit jezelf!'


Josien  B, Coördinator roostermaker HBO opleiding én tolk/vertaler

'Het loopbaantraject bij Esther heeft voor mij meer lucht en zekerheid gegeven in alle keuzes die ik nu en in de toekomst nog ga maken. Ik weet nu hoe mijn doelen te bereiken. Verder heb ik inzichten opgedaan over mijzelf waardoor ik mij veel prettiger voel en gebalanceerder in het leven sta.
Ik ben met het loopbaantraject begonnen omdat ik merkte dat ik me graag verder wilde ontwikkelen binnen de organisatie van mijn werk. Ondanks de diverse pogingen bleef dit telkens haperen en maakte mij dit ook onzker over mijn vaardigheden en potentie. Bij het loopbaantraject werd al snel duidelijk dat ik zelf de aanstichter van mijn frustratie was en Esther heeft mij goed gesteund om in mijn kracht te gaan zitten.
De uitkomsten van de test waren verrassend genoeg heel herkenbaar en heb ik als een welkome bevestiging ervaren naast de andere gebruikte middelen bij het loopbaanonderzoek.
Esther heb ik als een uitermate professionele, doortastende begeleider ervaren waar je geheel jezelf bij kunt zijn. De opdrachten sloten goed aan bij wat er besproken werd.


Lianne K, Maatschappelijk werkster/danslerares

'Door Esther en Tom ben ik tijdens mijn reintegratietraject begeleid nadat ik ben uitgevallen door een stevige burnout.
Alle oefeningen, gesprekken hebben bijgedragen. Voor mij was de afwisseling van kantoor met wandelend coachingsgesprekken in het park heel prettig. Op kantoor zijn de praktische zaken wat handiger, buiten, wandelend ontstaan er soms andere gesprekken dan op kantoor. Dus beide naast elkaar te kunnen ervaren is heel waardevol! Goede tips en trucs, opdrachten ed zijn belangrijk, maar het allerbelangrijkste voor mij is de betrokken en positieve houding van de coach. Voor mij is dit het meest waardevolle van de coaching geweest: de houding van Esther.
Tom heeft me aan een plezierige werkervaringsplaats geholpen. Dit biedt mij de mogelijkheid om mijn belastbaarheid te (leren) kennen en weer in het arbeidsritme te komen.
Ik ben er heel blij mee!.'


Marjon K, Communicatieadviseur; kunst- en cultuursector

Mijn vage plannen om voor mezelf te beginnen zijn tijdens het traject vastomlijnd geworden. Sterker nog: ik heb inmiddels mijn eigen communicatie adviesbureau opgericht. Dankzij de gesprekken met Esther, de oefeningen en opdrachten ben ik tot het inzicht gekomen dat zelfstandig ondernemerschap mij past als een tweede jas en dat mijn hart nog steeds ligt bij communicatie. En bij het het maken van mooie dingen. Dus combineer ik nu mijn jarenlange ervaring als (freelance) communicatie adviseur met mijn hervonden passie: fotografie. Voor mij the best of both worlds.'

Aanleiding voor het outplacementtraject was dat mijn baan kwam te vervallen door een reorganisatie. Grote vraag was wat ik nu verder wilde: ga ik opnieuw in loondienst of laat ik mijn -vage- plannen om voor mezelft te beginnen werkelijkheid worden? En wat wil ik dan precies gaan doen? communicatieadvies of juist iets heel anders?

De plezierige en persoonlijke aanpak van Esther, haar kritische vragen en gerichte tips, praktische oefeningen en thuisopdrachten hebben me veel profijt opgeleverd. Zeer inspirerend vond ik mijn zoektocht naar mijn drijfveren. Wat wil ik? wat houdt me bezig? waar word ik blij van? Cruciale vragen die me dwongen om terug te keren tot de kern. Ook de twee gesprekken in het Amstelpark heb ik als bijzonder ervaren. Ik had vooraf wel enige twijfel over het nut van 'praatwandelen'. Maar hoe verrassend is het besef dat de voetstappen die je daar zet, de paden waar je in wandelt (of juist links laat liggen), de bomen die je opvallen, de geluiden die je hoort, allen een metafoor kunnen zijn voor de stappen die je zet in je werkzame leven. Wandelen en praten in de natuur geeft niet alleen lucht en ruimte, maar brengt ook veel inzicht.


Onno T, Sales consultant, ICT sector

'Via via had ik bijzonder goede verhalen over Von Faber Consult gehoord toen ik contact zocht met Esther om me te begeleiden bij mijn loopbaanvraag. Voor mij was het belangrijk dat er gelijk een goede klik was tijdens het kennismakingsgesprek.

Iedere keer weer kon ik mijn draai niet vinden in een loondienstfunctie. Ik werd er niet gelukkig van wat ik deed in mijn commerciële baan en kreeg er ook geen energie van. De vraag waar ik dan wel energie van kreeg, hield me al lange tijd bezig. Ik heb altijd veel ideeën gehad, maar bracht ze nooit tot uitvoer.

Door de sessies, de oefeningen en te lezen over veranderingsprocessen ben ik tot de conclusie gekomen dat het hebben van vrijheid in mijn werk erg belangrijk voor me is. Ook het coördineren en regelen van zaken is wat mij goed past. Daarnaast ben ik iemand die echt warm loopt voor een mooi produkt of dienst. Bijvoorkeur een niche binnen een markt. In het verleden was het verbouwen en onderhouden van huizen en appartementen al iets waar ik ervaring mee had opgedaan. Ik ging me tijdens het loopbaantraject realiseren dat ik dit helemaal niet als werk zag, maar wel iets is wat me heel erg goed past. Ik kreeg er energie van. Ik heb grondig alle aspecten van mijn richting onderzocht alvorens mijn besluit te nemen.
Het ontslag van mijn huidige functie (wat nog niet duidelijk was toen ik mijn besluit nam) heeft me net dat zetje gegeven om daadwerkelijk door te pakken en aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer voor renovatie projecten in een niche binnen de huizenmarkt. Het is zaak dat wát ik doe, onderscheidend is. Ik geloof er in dat toekomstige bewoners bereid zijn daar wat extra's voor over te hebben.


Marijke B, Intern begeleider basisschool

Het loopbaantraject heeft me inzicht gegeven in mijn dromen en de praktische haalbaarheid daarvan. En heeft me ook klaargestoomd voor het netwerken met een modern CV en inzetten van social media. Via twitter ben ik met een organisatie in contact gekomen waar ik verder kan onderzoeken of mijn gewenste zoekrichting passend is. Dit kan ik combineren met mijn huidige baan. 
Esther stelt goede vragen en geeft duidelijke feedback. Ze laat je nadenken over dingen die je als vanzelfsprekend beschouwt. Ik ging vaak met meer vragen en gedachten naar huis dan ik gekomen was. Het gaf elke keer genoeg stof om een paar weken over na te denken.


Dirk van E., Arbeidsdeskundige

“Het resultaat van het loopbaantraject is dat ik vanuit stilstand in beweging ben gekomen en weer focus heb wat verder te willen en kunnen in mijn werk. Ik vond de benadering professioneel, toegankelijk, gericht op mijn potentieel en duidelijk. De mails met tips, websites en teksten waren fijn en ondersteunend gedurende het traject. Er was zowel aandacht en goede zorg voor mij als persoon en mijn persoonlijke beren op de weg , maar ook werd ik door Esther uitgedaagd en geprikkeld om uit mijn comfortzone te stappen. Esther streefde als coach naar een effectieve tijdsbesteding van de sessies als ik zelf te wollig werd of uitweidde over andere onderwerpen.